Magunkról

 

Németh Viktória vagyok. 1999-óta dolgozom kozmetikusként, melyről 2007- ben mestervizsgát tettem kiváló eredménnyel. Több hazai és külföldi továbbképzésen vettem részt, Valencia-ban pedig elsajátítottam a legmodernebb kozmetikai gépek használatát illetve arcsavazási technikákat. Célom,hogy a legmagasabb szintű szolgáltatást nyújtsam minden vendég megelégedésére.

Wágner ház – műemlék 

Tata régóta elhanyagolt műemléképülete jó gazdára talált. A sok év óta használaton kívüli, elhanyagolt, tulajdonosokat váltó épület Tatán, a Fürdő utca és a Malom köz sarkán, a Kastély közelében áll. Helyén már 1388-ban az itt lévő meleg forrás mellett malom állt. Az Eszterházyak idején a 18. században már létezett a mai formájában „kotyogó” malommal. A vízimalom mellett 1895-től a Wagner család közfürdőt működtetett az épületben, még az első világháborút követően is 1950-ig. A forrás 1959-ben apadt el a tatabányai bányászat következtében. Az 1980-as évek elején orvos-nővérszállóvá alakították, 20 éve lakatlan. A magántulajdonos és az önkormányzat partnerségében a Wágner ház a már elindult teljeskörű rekonstrukció alatt „találta meg” közfunkcióját: a műemlék helyet ad a háziorvosi ügyelet és védőnői szolgálat helyiségcsoportjainak, a tetőtérben pedig szépségklinika működik. Az épület előterében az érdeklődőknek is látogathatóan bemutatjuk a múltból megőrzött különlegességet: a malomkerék mellett a sok éves víz mosása által kialakított „vízkő” képződményt. 

A tulajdonos – a folyamatos tervezői művezetés és műemléki felügyelet mellett – nemcsak az épület minden részletére, hanem annak közeli és távolabbi környezetére is teljeskörű gondot fordított. A házzal együtt újjászületett annak udvara, kertje és a környező közterület is, a teljes Malom köz és a Fürdő utca ezen szakasza. A ház városképi és funkcionális újjászületésével gazdagítja Tatát.

Írjon nekünk!

9 + 10 =